NorrköpingNyheterÖrebroÖstergötland

Norrköping: Biljakt från Örebro till Norrköping

Vid lunchtid på onsdagen kontaktades polisen i Östergötland av kollegorna i Örebro gällande en bilist som körde vårdslöst på riksväg 51 söderut.

Föraren hade kört ifrån en polispatrull från Örebro och var på väg mot länsgränsen. Tidvis var bilen över i mötande vägbana och flera gånger var den nära att kollidera med andra fordon.

Polisen i Östergötland mötte bilen i Finspång och färden gick mot Norrköping där ytterligare polispatruller anslöt i insatsen. Mellan Finspång och Norrköping var hastigheten tidvis uppe i närmare 180 km/h.

Vid Eriksbergsrondellen lyckades polisen få stopp på bilen med hjälp av spikmatta. Bilen, som fick punktering på båda bakhjulen, fortsatte en kort sträcka genom rondellen där polisen kunde trycka ner den i diket genom ett så kallat plåtstopp.

I bilen fanns två män. Den ena belades med handfängsel på grund av våldsamt uppträdande. Båda greps misstänkta för narkotikabrott. Föraren av fordonet misstänks också för grov vårdslöshet i trafik och drograttfylleri.

I samband med att spikmattan lades ut körde en privatperson över den vilket resulterade i punktering. Polisen såg till att föraren fick bärgning av bilen.

Relaterade artiklar

Back to top button