NorrköpingNyheterÖstergötland

Norrköping: Större rishög brann i Vrinneviskogen

En brand utbröt sent på onsdagskvällen på Sprängstensgatan nära Vrinnevipark i Norrköping.

Räddningstjänsten fick larmet klockan klockan 23.25 efter att en väktare upptäckt hur det brann i en större rishög i skogen. När brandmännen anlände till platsen så brann det kraftigt och man möttes av höga lågor likt en större majbrasa. Röklukt kunde kännas i bland annat Vilbergen och Ektorp.

Efter en timmes släckningsarbete så beslutade man att låta hela rishögen brinna ner under kontrollerade former och förhindra branden från att sprida sig till omgivningen. En extra tankbil från station Kvillinge anslöt till platsen för att säkra vattenförsörjningen.

Varför det börjat brinna är oklart. Polisen har informerats om branden, men misstänker i skrivande stund inget brott.

Relaterade artiklar

Back to top button