NorrköpingNyheterÖstergötland

Norrköping: Tankbil i diket på E22 – stora trafikproblem

Det var vid 17-tiden som SOS larmades om en tankbil i diket på E22 mellan Norrköping och Söderköping.

Räddningstjänst, ambulans och polis skickades till platsen. I södergående riktning och strax före Tingstad hade en tankbil skurit ner i diket. Dragbilen var kvar på vägen, men släpet stod med slagsida i diket. Enligt uppgift ska chauffören ha hållit ut till höger för att släppa fram ett utryckningsfordon. Olyckan orsakade totalstopp i södergående riktning och trafiken leddes om via mindre väger.

På en av de mindre omledningsvägarna, väg 846, hamnade ännu ett tankbilssläp i diket. Bilister på plats ordnade så att personbilar kunde passera. Tyngre fordon, husbilar och husvagnar blev dock stående utan möjlighet att vända. Innehållet i släpet måste tömmas innan bärgning kan ske.

Olyckorna orsakade stora trafikproblem och extremt långa köer. I köerna som bildats inträffade ännu en olycka, denna gång i norrgående och mellan två personbilar. Ingen person kom till skada vid någon av olyckorna.

Relaterade artiklar

Back to top button