NyheterÖstergötlandValdemarsvik

Valdemarsvik: Våldsam båtbrand utanför Södra Finnö

Det var vid 21.30-tiden på torsdagskvällen som larm inkom om brand i en fritidsbåt nära Sporrholmen utanför Södra Finnö i Sankt Anna skärgård.

Kommunal räddningstjänst från Valdemarsvik och Gryt tillsammans med sjöräddningsenheter från Sjöräddningssällskapet i Arkösund larmades till platsen. Vid framkomst var båten helt övertänd. En helikopter var också på väg till platsen men kunde vända innan den var framme rapporterar P4 Östergötland.

Två personer befann sig ombord på båten vid tillfället för branden. De kunde sätta sig i undsättning på en livbåt, men hann att andas in en del rök och transporterades därför till Tyrislöt där en ambulans väntade.

Släckningsförsök gjordes för att man skulle kunna bogsera in båten på grundare vatten där den lättare skulle kunna bärgas. Båten hann dessvärre sjunka och ärendet överlämnades därmed till Kustbevakningen som fortsätter arbetet med sanering och miljöräddning.

Varför båten plötsligt började brinna är oklart.

Relaterade artiklar

Back to top button