NorrköpingNyheterÖstergötland

Kvinna till sjukhus efter rån i Vasaparken

På måndagskvällen fick polisen samtal från personal på Vrinnevisjukhuset efter att en kvinna sökt vård för en skada i ryggen.

Kvinnan, som är i 25-årsåldern, berättade för sjukhuspersonalen att hon hade blivit rånad i Vasaparken. Rånaren, en man, ska ha skadat kvinnan med ett tillhygge, tagit hennes väska och sedan sprungit från platsen, uppger polisen. Kvinnan fick hjälp av en anhörig som körde henne till sjukhuset.

Polisen skickade patruller till sjukhuset för att prata med kvinnan. Man skickade också patruller till Vasaparken.

Rånet ska ha inträffat vid 19.30-tiden vid kiosken i Vasaparken. Brottsplatsen spärrades av och en teknisk undersökning har utförts. Man har också spårat med hund i området. Polisen vill i nuläget inte gå ut med något signalement på gärningsmannen då det riskerar att påverka eventuella vittnen.

Ärendet rubriceras som grovt rån.

Polisen vill gärna komma i kontakt med personer som kan ha sett något som kan sättas i samband med händelsen.

Relaterade artiklar

Back to top button