NorrköpingNyheterÖstergötland

Norrköping: Greps efter biljakt genom stan

Det var klockan 18.42 på söndagskvällen som polisen skulle stoppa och kontrollera en personbil på Stockholmsvägen i Norrköping.

Föraren av bilen ville dock inte låta sig stoppas och försökte istället undkomma patrullen varpå flertalet polispatruller anslöt i jakten på bilen.

Den flyende bilisten körde mycket vårdslöst, bland annat på gång- och cykelbanor. Vid ett tillfälle, i Kneippen, var föraren mycket nära att köra på två fotgängare och körde också på en av polisbilarna. Bilen framfördes så vårdslöst att man vid ett tillfälle var nära att avbryta efterföljandet.

På Fjärilsgatan tog färden slut och man lyckades få stopp på vansinnesfärden. I bilen fanns förutom föraren två personer till. Föraren, en man, greps misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, drograttfylleri, olovlig körning och en rad trafikbrott. De båda passagerarna, en man och en kvinna, medtogs av polisen för förhör.

Polisen vill gärna komma i kontakt med de två kvinnor som höll på att bli påkörda i Kneippen och önskar kontakt med dem på telefon 114 14.

Relaterade artiklar

Back to top button