LinköpingNyheterÖstergötland

Linköping: Kraftig brand i radhuslänga – polisen utreder mordbrand

Det var vid 12.15-tiden som räddningstjänst, ambulans och polis larmades om en radhusbrand på Fårbovägen i Tokarp utanför Linköping.Personen som larmade låg utanför huset och fördes till sjukhus med ambulans efter att ha andats in rök. Branden bröt snart igenom taket med stor risk för spridning till omgivande lägenheter. Alla personer i längan evakuerades.I skrivande stund har räddningstjänsten nio enheter på plats. 22 brandmän från Lambohov, Kallerstad, Vikingstad och Kvillinge i Norrköping bekämpar branden. Vid 14-tiden var branden ännu inte under kontroll och insatsen beräknades pågå till 20-tiden.Ett område kring fastigheten har spärrats av med anledning av att räddningstjänsten behöver riva delar av huset för att kunna släcka branden på ett säkert sätt.Polisen har upprättat en anmälan om grov mordbrand, men brottsrubriceringen kan komma att ändras. En teknisk undersökning av det brandhärjade huset kommer att utföras när det har svalnat.

Relaterade artiklar

Back to top button