NorrköpingNyheterÖstergötland

Anlagd brand på Svärtinge krog & pizzeria

Natten mot måndagen larmades räddningstjänst, ambulans och polis om en brand på Svärtinge krog & pizzeria i Svärtinge utanför Norrköping.

Larmet om branden inkom strax efter klockan halv två och hade föregåtts av att ett inbrottslarm lösts ut. Först på plats var en väktare som handlade rådigt och dämpade elden med en handbrandsläckare. När räddningstjänsten kom på plats kunde de sedan snabbt släcka branden. För att komma åt glödbränder i konstruktionen fick brandmännen såga upp delar av fasaden med motorsåg.

Ingen person kom till skada vid händelsen, men det är stora skador på fastigheten. Polisen misstänker att branden är anlagd och rubricerar ärendet som mordbrand. Platsen kommer att spärras av i väntan på teknisk undersökning.

Relaterade artiklar

Back to top button