NorrköpingNyheterÖstergötland

Norrköping: Stökigt när IFK Norrköping mötte Hammarby

En massiv poliskommendering pågick under söndagen när det var allsvensk fotbollspremiär på Östgötaporten i Norrköping.

Matchen mellan IFK Norrköping och Hammarby var slutsåld och vid 15-tiden hade bussarna med bortasupporters börjar att komma fram till Norrköping. Supportrarna samlades på olika barer och många gick i gemensamt tåg till arenan.

– Redan här i den allsvenska premiären har vi en av årets största publikmatcher i Norrköping. Vi både tror och hoppas att det blir en riktig folkfest, säger polisens kommenderingschef Robert Wallén.

Redan vid 15.30-tiden fick två personer omhändertas i centrala Norrköping efter att ha betett sig stökigt. Polisen genomförde även en hel del visitationer vilket ledde till beslag av ett tiotal bangers samt annan pyroteknik. Mitt under matchen uppstod ett bråk strax utanför arenan. Det är ännu oklart exakt vad som hände men en person är gripen misstänkt för misshandel och sex är omhändertagna för ordningsstörning, uppger polisen. Mycket tyder dock på att detta inte ska ha haft med matchen att göra.

Det rapporteras också om ordningsstörningar på läktaren under matchen. Enligt polisen ska ett 30-tal bengaler ha brunnit vid hemmapublikens kortsida varpå ordningsvakter och polis gick upp på läktaren i syfte att lugna ner situationen. Ingen person är i skrivande stund gripen eller omhändertagen i samband med detta.

Matchen och insatsen kring orsakade framkomlighetsproblem för biltrafiken i stora delar av centrala Norrköping samt anslutande vägar till Östgötaporten.

När polisen vid 19.30-tiden summerade insatsen kunde de konstatera att 21 personer har omhändertagits för ordningsstörning, tolv personer har omhändertagits enligt LOB (lagen om omhändertagande av berusad), en person är gripen misstänkt för grov misshandel (Brottet skedde strax utanför arenan men ser inte i nuläget att ha något samband med fotbollsmatchen), en person har avvisats och tre anmälningar har skrivits om ringa narkotikabrott.

Relaterade artiklar

Back to top button