NorrköpingNyheterÖstergötland

Norrköping: Misstänks för rattfylleri efter våldsam olycka

Det var vid halv två-tiden på torsdagsnatten som räddningstjänst, ambulans och polis larmades om en trafikolycka på Skärblackavägen utanför Norrköping.

Mellan Skärblacka och Klinga, i höjd med Torp, hade två personbilar kolliderat. Olyckan tros ha inträffat i samband med att en bilist gjort en omkörning och då fått möte. Det blev en våldsam kollision och mycket skrot spreds ut över vägbanan som räddningstjänsten sanerade. Fem personer blev inblandade i olyckan. Fyra av dem fördes till sjukhus med ambulans och räddningspersonalen fick klippa upp en av bilarna för att plocka ut en av de drabbade på ett säkert sätt.

Föraren av det fordon som vållade olyckan misstänks för rattfylleri och medtogs för vidare provtagning och förhör. Han misstänks också för grov olovlig körning, vållande till kroppsskada och eventuellt vårdslöshet i trafik, rapporterar SVT Nyheter Öst.

I samband med räddnings- och bärgningsarbetet stängdes vägen av helt. Vid halv tre-tiden var fortfarande vägen helt avstängd.

Relaterade artiklar

Back to top button