NorrköpingNyheterÖstergötland

Norrköping: Flicka utsatt för våldtäktsförsök

Vid 16.30-tiden fick polisen samtal om att en flicka i yngre tonåren skulle ha attackerats av en man i Vidablick i Norrköping.

Händelsen hade ägt rum en halvtimme tidigare nära spårvagnshållplatsen Vidablick vid en skogsdunge längs med Hallbergagatan. Mannen ska ha ropat något till flickan och sedan tagit tag i henne. Hon lyckades slita sig loss och sprang därifrån och mannen försvann in i Hallbergaskogen.

Polisen sökte efter den misstänkte gärningsmannen, bland annat med hjälp av hund. Sökandet var dock resultatlöst och efter drygt tre timmar gick polisen ut med information om det inträffade i hopp om att få in vittnesuppgifter. Brottsplatsen spärrades av för en teknisk undersökning.

Signalementet på mannen lyder: Man i 20-30-årsåldern, grå luvtröja, mörka byxor, luva på huvudet, ska ha talat svenska utan brytning. Ärendet rubriceras som försök till våldtäkt.

Strax efter klockan 21 anlände polisens tekniker och påbörjade det kriminaltekniska arbetet på platsen.

Relaterade artiklar

Back to top button