NyheterÖstergötlandSödermanland

Nyköping: Familj hoppade från andra våningen vid villabrand

Det var klockan 22.10 på fredagskvällen som larm inkom till SOS om en villabrand strax norr om Stavsjö utanför Nyköping.

Räddningstjänst från både Sörmland och Östergötland tillsammans med polis och flera ambulanser skickades till platsen. Familjen som bodde i huset vaknade av branden och fyra av dem tvingades hoppa från andra våningen för att ta sig ut. Pappan hoppade först och tog emot två av barnen. När mamman sedan hoppade ut bröt hon foten när hon slog i backen. Ett äldre barn kunde ta sig ut via nedervåningen. Alla fem fördes med ambulans till sjukhus för kontroll efter att ha andats in rök.

Branden tros ha startat i köket på nedervåningen och sedan spridit sig till ovanvåningen. När brandmännen anlände till huset så brann det för fullt på båda våningarna. Villan kommer att bli totalförstörd.

Relaterade artiklar

Back to top button