FinspångNyheterÖstergötland

Finspång: Våldsam singelolycka på länsväg 215

Det var strax efter klockan fyra på torsdagsmorgonen som larm inkom om singelolycka på länsväg 215 mellan Skärblacka och Finspång.

Räddningstjänst, ambulans och polis larmades till platsen. Nära Doverstorp hade en personbil av okänd anledning kört av vägen och voltat. Mängder av skräp och delar från bilen spreds ut vid den våldsamma olyckan. Enligt de första uppgifterna skulle två personer finnas kvar på platsen, en av dem låg på marken utanför bilen. Inledningsvis befarades att fler personer kunde ha funnits i bilen vid tillfället för olyckan och man sökte därför i området efter dessa.

De båda drabbade fördes med ambulans till sjukhus för vård av allvarliga skador. Under förmiddagen meddelades att en av dem avlidit till följd av sina svåra skador. Den avlidne är en man i 25-årsåldern, hemmahörande i Norrköping.

Polisen har inlett en förundersökning om vållande till annans död. För att utreda om ett brott är begånget så är bilen tagen i beslag. Man kommer bland annat att undersöka om fordonet hade defekter som kan ha bidragit till att olyckan inträffade, samt att försöka säkerställa vem av dem som kört bilen.

Relaterade artiklar

Back to top button