NorrköpingNyheterÖstergötland

Norrköping: Skadegörelse och brand på Ektorps fritidsgård

Klockan 23.10 på torsdagskvällen larmades räddningstjänst och polis om en brand på Trestegsgatan i Norrköping.

Flera personer såg rökutveckling och lågor från Ektorps fritidsgård. Vid framkomst brann det kraftigt i en container vid fritidsgården. Det fanns risk för spridning till byggnaden, men branden kunde snabbt släckas.

Under insatsen upptäckte man också hur någon eller några krossat ett fönster genom att kasta in ett föremål. Polisen undersökte skadegörelsen samt säkrade eventuella spår. Vid midnatt var man fortfarande kvar och arbetade på platsen.

På grund av spridningsrisken och den krossade rutan har polisen upprättat en anmälan om mordbrand samt skadegörelse, rapporterar SVT Nyheter Öst.

Relaterade artiklar

Back to top button