NorrköpingNyheterÖstergötland

Norrköping: Lastbil och personbil i våldsam olycka på E4

Klockan 20.25 på fredagskvällen inkommer larm till SOS om en trafikolycka på E4 mellan Linköping och Norrköping.

Räddningstjänst, ambulans och polis larmas till platsen. I norrgående riktning, mellan trafikplatserna Melby och Lövstad, hade en personbil och en lastbil kolliderat. Olyckan inträffade efter att lastbilen stannat på en ficka och var på väg ut på motorvägen igen. Det blev en våldsam kollision och bildelar spreds ut över vägbanan. Av bilen, en pickup, blev bara skrot.

Trafikanter som blev vittnen till olyckan agerade föredömligt och ställde upp sig för att skydda den krockade bilen. Föraren hade änglavakt och kunde gå till ambulansen på egna ben. Han fördes sedan till sjukhus för kontroll och vård av en skadad handled.

Under räddnings- och saneringsarbetet stängdes vägen av med långa köer som följd. Vid 21.30 meddelades att ett körfält var öppet förbi olycksplatsen.

Relaterade artiklar

Back to top button