NorrköpingNyheterÖstergötland

Norrköping: Kraftig explosion vid fastighet på Butängen

En kraftig explosion hördes över stora delar av Norrköping natten mot måndagen.

Explosionen inträffade vid en fastighet på Lindåkersgatan på Butängens industriområde. I samband med den kraftiga smällen utlöstes minst ett inbrottslarm. Polis och väktare fick larmet vid 00.20-tiden.

När man undersökte platsen så kunde man konstatera att någonting detonerat i anslutning till flera fastigheter. I en av dem finns bland annat en föreningslokal och i en annan ett bageri. Båda fastigheterna fick skador och bland annat har flera fönster krossats. Skräp låg utspritt över ett stort område. Ett stort område spärrades av och en del av Lindåkersgatan är avstängd för trafik.

Polisen begärde hjälp av nationella bombskyddet som skickade bombtekniker till platsen. Där har de sedan fyratiden arbetat med att försöka utröna vad det är som exploderat. Man har också sökt i området med hund. Tills dess att teknikerna är klara på platsen så kan anställda vid företag innanför avspärrningen inte ta sig till sina arbetsplatser.

Ärendet rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse. I nuläget finns ingen misstänkt för dådet.

Relaterade artiklar

Back to top button