LinköpingNyheterÖstergötland

Linköping: Kraftig explosion vid lägenhet i Malmslätt

Vid 23.15-tiden på torsdagskvällen inkom larm om att en explosion ägt rum vid en lägenhet i Malmslätt i Linköping.

Räddningstjänst, ambulans och polis larmades till platsen. I en lägenhet hade någonting detonerat och enligt de första uppgifterna skulle delar av dörren ha varit borta. När räddningsmanskapet anlände till platsen var det med stor försiktighet man närmade sig lägenheten. Där kunde man konstatera att ingen person befann sig.

Polisen spärrade av gatorna intill den drabbade fastigheten som evakuerats på boende. Förhör med vittnen hålls och man söker i området med hund. Bombtekniker från nationella bombskyddet är i skrivande stund på väg till adressen för att genomsöka lägenheten tillsammans med regionens kriminaltekniker. Först därefter kommer de boende att kunna återvända till sina lägenheter.

En förundersökning gällande allmänfarlig ödeläggelse har inletts och polisen är intresserad av iakttagelser i området. Har du sett något som kan sättas i samband med händelsen, ring 114 14.

Relaterade artiklar

Back to top button