NyheterÖstergötlandSport

Norrköping: Stökigt inför matchen mellan IFK Norrköping och Malmö FF

Det blev stökigt på flera platser i Norrköping inför matchen mellan IFK Norrköping och Malmö FF på Östgötaporten på söndagen.

På Kungsgatan fick polisen omhänderta över 50 fotbollssupportrar till Malmö FF efter att dom uppträtt stökigt. Händelsen ska ha föranletts av att supportrarna stört ordningen kring krogar där IFK-supportrar befunnit sig. När polisen kom till platsen blev det hetsig stämning. En buss rekvirerades och de över 50 supportrarna bussades från platsen. Då arresten i Norrköping vid tillfället var fullbelagd fick flera av dem köras till Linköping. Under tiden som den uppkomna situationen avhandlades så kunde inte Bergsbron trafikeras. Detta orsakade stora störningar i trafiken då bilister på väg upp på Kungsgatan fick vända på Skvallertorget och trafikanter på väg ner fick köra in på Kvarngatan.

Vid 13.15-tiden gick många av Malmös supportrar i samlad trupp från Tyska torget till Östgötaporten via Drottninggatan och Södra Promenaden. Flera av dem hade svårt att uppföra sig och slog, sparkade och satte klistermärken på bussar och spårvagnar. Ombord flera av dessa fanns barn som blev mycket rädda och ledsna av det inträffade.

Utanför Ölhuset vid Östgötaporten fick man lägga ner och omhänderta två av hemmalagets supportrar som hade svårt att bete sig när de skulle passera krogen där många av Malmös supportrar befann sig.

Relaterade artiklar

Back to top button