NorrköpingNyheterÖstergötland

Linköping: Omfattande vindsbrand i flerfamiljshus

En brand utbröt vid 11.40-tiden på vinden i ett flerfamiljshus på Barnhemsgatan i Linköping.

Räddningstjänst, ambulans och polis larmades till platsen. Det stod snart klart att branden var av större omfattning och förstärkning begärdes från flera stationer. Man har fått låta vinden brinna av och inriktat arbetet på att förhindra spridning.

Polisen, som hjälpte till att evakuera fastigheten, uppger att 38 personer är skrivna på adressen. Det finns inga uppgifter om att någon skadats allvarligt, men några personer har självmant uppsökt sjukvården efter att ha andats in rök.

Ett antal gator har fått spärras av till följd av branden vilket bland annat innebär att bussarna får ta alternativa vägar.

Relaterade artiklar

Back to top button