KulturNorrköpingNyheterÖstergötlandSverige

Kultförklarat Futurohus redo att säljas

Det har varit ett omfattande projekt som Fortifikationsverket genomfört med nedmontering och transport av de båda Futurohusen från Norans skjutfält utanför Söderhamn till Bråvalla i Norrköping.

Ett av husen transporterades nyligen till Flygvapenmuseum i Linköping, medan det andra iordningställts för visning och försäljning. Lördagen den 24 september och fredagen den 30 september kommer seriösa spekulanter att kunna titta på och i det unika huset.

Byggnaden levererades från Polykem AB 1970 och är ritad av den finske arkitekten Matti Suuronen. Huset byggdes enligt de specifikationer som Försvarsmakten beställde. Det UFO-liknande husets yttermått är enligt säljaren cirka 38 m² med en diameter om cirka 7,8 m på bredaste stället och den effektiva ytan invändigt ska vara omkring 50 m² med ett separat rum för ventilation.

Den tredje oktober börjar budgivningen på det hus som kommer att säljas. Sista kända försäljningen av ett Futurohus lär ha varit för omkring 25 år sedan. Försäljningen inbringade då 300.000 pund och vad slutpriset blir den här gången kan man bara spekulera om. Totalt finns ett 60-tal Futurohus bevarade i världen.

Mer information om objektet finns här: Unikt kultförklarat futurohus säljes för avflyttning

En sida tillägnad dessa unika skapelser finns här: The Futurohouse.com

Relaterade artiklar

Back to top button