KulturLinköpingNorrköpingNyheterÖstergötlandSverige

Nattlig UFO-transport till Linköping

Sent på måndagskvällen fortsatte äventyret för ett av de unika Futurohusen då det var dags för transport mellan Norrköping och Linköping.

Det är Flygvapenmuseum som nu fått sitt efterlängtade Futurohus som skänkts utav Fortifikationsverket. Det UFO-liknande huset, som tidigare stått som observationstorn på Norans skjutfält söder om Söderhamn, är tänkt att användas som konferensrum.

Transporten av huset, som väger drygt fyra ton och mäter nära åtta meter i diameter, var minutiöst planerad. Flera följebilar såg till att vägen var tom och att inga trafikanter försökte köra om den breda transporten när den rullade på E4. Klockan 23 lämnade man Bråvalla och Norrköping för att strax före midnatt landa vid Flygvapenmuseum på Malmen i Linköping.

Den tredje oktober börjar budgivningen på det hus som kommer att säljas. Sista kända försäljningen av ett Futurohus lär ha varit för omkring 25 år sedan. Försäljningen inbringade då 300.000 pund och vad slutpriset blir den här gången kan man bara spekulera om.

Är du intresserad av att lägga ett bud eller följa budgivningen? Klicka här.

Relaterade artiklar

Back to top button