NorrköpingNyheterÖstergötland

Söderköping: Våldsam älgolycka på E22

Klockan 04.50 på måndagsmorgonen larmades räddningstjänst, ambulans och polis om en viltolycka på E22 mellan Ringarum och Söderköping.

Nära Kulla gård hade en bilist kolliderat med en älg, gått av vägen och hamnat utanför viltstängslet. Föraren hade själv tagit sig ut ur bilvraket och stod vid vägkanten när räddningsmanskapet anlände till platsen. Sjukvårdsledare Patrik Björling berättar för Nyhetswebben att den drabbade mirakulöst nog klarat sig undan med endast lindriga skador, bland annat från den krossade vindrutan. Älgen dog på plats och blev liggande mitt på vägbanan.

Det blev helt stopp i norrgående under räddnings- och saneringsarbetet med köbildning som följd. Klockan 05.30 flöt trafiken åter, men det är risk för begränsad framkomlighet vid kommande bärgningsarbete.

Relaterade artiklar

Back to top button