MotalaNyheterÖstergötland

Vadstena: Sjöräddningen ryckte ut till drivande båt

Sjöräddningssällskapet Vadstena-Motala fick på söndagen samtal från en fiskebåt som såg en drivande båt med motorn nedfälld i Vättern utanför Vadstena.

Efter kontakt med Sjöräddningscentralen JRCC så klassade man ärendet som SAR (Search And Rescue). RIB Rescue 930 och Rescue Skeppskär larmades mot platsen för den senaste observationen av båten, Man finner snart den drivande båten och kan konstatera att motorn är nedfälld och årorna finns i båten. Bensindunken var kopplad på motorn och tom. Motorn utstrålade viss värme, men efter att man tagit bort motorhuven var den kall, varför man förmodar att värmen kom från solen.

Efter ett enklare sök vid båten så kom man överens med Sjöräddningscentralen att båten med all säkerhet har slitit sig. Ingen person är heller anmäld saknad som kunde ha ramlat överbord. RIB Rescue 930 lämnade över informationen till polisens länskommunikationscentral i Linköping för vidare efterforskning av båtens ägare.

Relaterade artiklar

Back to top button