LinköpingNyheterÖstergötland

Linköping: Inbrottstjuv försökte angripa poliser

Polis och väktare larmades tidigt på måndagsmorgonen om ett misstänkt inbrott i en telebutik på Tanneforsgatan i Linköping.

Väktare, som var först på plats, kunde se hur en man bärandes på ett misstänkt inbrottsverktyg var på väg från butiken och försvann in på en innergård.

När polisen skulle kontrollera mannen försökte han att angripa patrullen och vägrade att lyda polismännens order. När den misstänkte sen höjde inbrottsverktyget mot polismännen tvingades dom att dra sina tjänstevapen för att få mannen under kontroll.

Under tiden åkte en polispatrull till den aktuella butiken och kunde där konstatera att det fanns skador på ett fönster samt att stöldgods i form av surfplattor låg slängda utanför. Man misstänker att ytterligare en gärningsman varit med vid inbrottet, men trots att polisen spårat med hund kunde man inte hitta någon misstänkt. Polisen har beslagtagit ett antal föremål som misstänks ha samband med inbrottet.

Den man som kontrollerats på innergården greps misstänkt för inbrott samt hot mot tjänsteman.

Relaterade artiklar

Back to top button