NyheterÖstergötlandSödermanlandStörningar & Samhällsnyheter

Nyköping: Svår lastbilsolycka på E4

Det var strax före midnatt som larm inkom om trafikolycka på E4 mellan Norrköping och Nyköping.

Ett stort räddningspådrag skickades till platsen. I norrgående och strax norr om Stavsjö var en långtradare och ett husvagnsekipage inblandade i en trafikolycka. Personbilen med husvagnen ska enligt polisen ha blivit påkörda bakifrån av lastbilen. När detta hände så snurrade bilen och husvagnen runt samtidigt som lastbilen körde in i broräcket. Det lär ha varit ett våldsamt förlopp och en stor del av broräcket kördes ner.

Släpet och delar av lastbilen ramlade ner på en korsande väg under E4 och chauffören satt kvar fastklämd i lastbilshytten. En förbipasserande lastbil med kran stannade och hjälpte till med att säkra upp lastbilshytten så att den inte skulle ramla ner på vägen. Föraren av kranbilen gjorde också en första släckningsinsats då lastbilen fattat eld.

Vid tre-tiden hade man lyckats få loss chauffören som fördes med ambulans till Vrinnevisjukhuset i Norrköping. Hans skador bedömdes som allvarliga uppger polisen i Södermanland.

I personbilen färdades tre personer, en man och en kvinna samt ett spädbarn fött 2016. Föraren och barnet klarade sig oskadda, men den kvinnliga passageraren fick klippas loss. Samtliga är förda till Nyköpings lasarett.

Olyckan medför totalstopp i båda riktningar med långa köer som följd. Bärgningsarbetet kommer att bli komplicerat och trafiken leds i skrivande stund om via länsväg 800 från Stavsjö för trafik i norrgående och Gammelsta för trafikanter på väg söderut.

Långvariga trafikproblem är att vänta då det beräknas ta upp till två månader att återställa vägen, uppgav Trafikverket på fredagen. Man räknar dock med att kunna öppna ett körfält i vardera riktning under fredagskvällen.

Relaterade artiklar

Back to top button