NorrköpingNyheterÖstergötlandStörningar & Samhällsnyheter

Norrköping: Lastbil rev ner kontaktledning

Det var strax efter klockan elva som räddningstjänst och polis larmades om en nedriven kontaktledning på Ljuragatan i Norrköping.Vid Ljura Spårvägsbro hade en lastbil rivit ner en kontaktledning efter att ha fastnat i den. Inledningsvis blev det strömlöst för alla spårvagnar, men när bland annat arbetet med jordning är klart så kommer övriga delar av spårvagnsnätet att kunna trafikeras.Bussar ersatte omedelbart både linje 2 och 3, men några hållplatser nära olycksplatsen kunde inte trafikeras. Vid 12.20-tiden börjar man släppa på strömmen igen på resten av nätet och för linje 2 innebär det att man vänder vid Klingsberg istället för Kvarnberget.Uppdatering Vid klockan 15.30 var man klara med reparationsarbetet och började provköra sträckan. Klockan 16 rullade vagnarna åter till till Kvarnberget. 

Relaterade artiklar

Back to top button