NorrköpingÖstergötlandSport

Norrköping: SM-veckan har dragit igång

Just nu pågår SM-veckan 2016 för fullt på flera olika platser i Norrköping.

Mellan den 6:e och den 13:e juli kommer 47 svenska mästerskap att avgöras i alla möjliga och omöjliga sporter på de nära 20 olika arenorna. Man räknar med att evenemanget kommer att locka så många som 60.000 – 70.000 besökare till staden.

Idrottarna gör upp om medaljer i sporter som Civil flygfemkamp, Crosscart sprint special, Fallskärmshoppning (precision), Islandshästridning, Jetski, Kanotpolo, Orienteringsskytte, Precisionsflyg, Radiostyrd bilsport (Electric OR), Rallysprint, Rullstolstennis, Roller derby, Superenduro, Surfski, Öppet vatten och en hel hög med andra intressanta sporter. Hela listan med dagsaktuellt program medaljligan hittar du här: SM-veckans hemsida.

Det absolut bästa sättet att hålla koll på vad som händer och vart det händer är att ladda ner den officiella appen till sin smartphone.

Som en del av SM-veckan arrangeras också Idrottskalaset på Tyska torget och Strömsholmen. Här kommer man att kunna se SM-tävlingar direkt, titta på fotbolls-EM på storbildsskärm (6/7, 7/7 & 10/7) samt prova på flertalet aktiviteter. Den 10:e juli är det barnens dag med bland annat Bamseloppet och SVT:s Bolibompa-idoler.

Det blir också fyra konsertkvällar med Sabina Ddumba (8 juli), Norlie & KKV (9 juli), Hoffmaestro (12 juli) och Miriam Bryant (13 juli).

Klicka här för hela programmet för Idrottskalaset.

Relaterade artiklar

Back to top button