KulturNorrköpingNyheterÖstergötland

Norrköping: Man avstyrde våldtäktsförsök på Bråvalla

Det var vid 21-tiden på lördagskvällen som ett våldtäktsförsök inträffade i området mellan scenen Sensation och campingen på Bråvallafestivalen i Norrköping.

En kvinna hade blivit upptryckt mot ett staket och utsatt för ett våldtäktsförsök. I samband med överfallet ropade hon på hjälp, varpå en man kom förbi och knuffade undan gärningsmannen. Övergreppet upphörde och gärningsmannen lämnade omedelbart platsen. Polisen sökte både efter gärningsmannen och mannen som avstyrde våldtäktsförsöket.

Under lördagen anmäldes också en våldtäkt där en kvinnlig volontär under natten ska ha blivit utsatt för en våldtäkt av en annan volontär. Det hela inträffade i ett gemensamt tält som de båda volontärerna delat under festivalen och där de båda har haft frivilligt sex innan våldtäkten. Den misstänkte förhördes av polisen och frigavs sedan av åklagare.

Totalt utreder polisen fem fall av vad som inledningsvis rubriceras som våldtäkter och som inträffat under festivaldagarna. Vid halv sju-tiden på söndagsmorgonen var det totala antalet anmälda sexuella ofredanden under Bråvallafestivalen uppe i tolv stycken. Vid tvåtiden natten mot söndagen greps en 21-årig man misstänkt för sexuellt ofredande samt ringa narkotikabrott. Han var då för berusad för att kunna förhöras.

Tolv personer omhändertogs på grund av berusning och fyra personer har omhändertagits på grund av ordningsstörning. Omkring 45 personer har fått tagits med för provtagning och förhör med anledning av skälig misstanke om ringa narkotikabrott, eget bruk. Flera av dem har även haft med sig narkotika och misstänks därför även för innehav. Totalt under festivaldagarna har polisen skrivit drygt 170 anmälningar om narkotikabrott.

Festivalarrangören uppger att drygt 52.000 biljetter har sålts.

Relaterade artiklar

Back to top button