KulturNorrköpingNyheterÖstergötland

Norrköping: Nya våldtäkter på Bråvallafestivalen

Under fredagskvällen och natten mot lördagen inträffade nya våldtäkter på Bråvallafestivalen i Norrköping.

Det handlar om tre fall som inledningsvis rubriceras som våldtäkter. Under konserten med Tenacious D har en kvinna uppgett att hon utsatts för en våldtäkt och vid 21.30-tiden greps en man i 25-årsåldern som misstänkt för våldtäkten, samt sexuellt ofredande. Han frigavs senare av åklagare efter förhör.

Strax före klockan ett natten mot lördagen anmälde en kvinna att hon blivit våldtagen i samband med ett toalettbesök. Någon misstänkt gärningsman finns inte i nuläget.

En kvinna har också kommit in till polisstationen på Bråvalla och anmält att hon några timmar tidigare utsatts för en våldtäkt på campingområdet. Båda parter ska först haft frivilligt sexuellt umgänge som senare övergick i en våldtäkt. Polisen kunde hämta in en misstänkt person i 20-årsåldern till förhör som senare frigavs av åklagare.

I övrigt har ett femtiotal personer tagits med för provtagning och förhör på grund av misstanke om narkotikabrott, eget bruk. Drygt ett tiotal personer har omhändertagits på grund av berusning.

Två män, 19 och 31 år gamla, kunde gripas under natten misstänkta för telefonstölder. De plockade pantflaskor och i samband med detta misstänks de ha stulit telefoner som polisen nu har tagit i beslag.

Vid halv fyratiden på lördagsmorgonen greps en 19-årig man misstänkt för misshandel. Den misstänkte mannen ska ha skallat en person inne på en av campingarna. Efter förhör anhölls 19-åringen av åklagare.

Relaterade artiklar

Back to top button