NorrköpingNyheterÖstergötland

Norrköping: Stor insats vid brand på etanolfabrik

En större brand utbröt vid halv tolv-tiden på fredagen vid Agroetanol på Händelö i Norrköping.

Fabriken utrymdes och ett stort pådrag larmades till platsen med förstärkning från bland annat Söderköping och Krokek. Branden ska ha föregåtts av en dammexplosion och sedan har det börja brinna på två ställen. Vid skrivandets stund så kyler brandmännen av de båda bränderna från utsidan och insidan och det var initialt risk för explosion, rapporterar flera medier.

Man har också sex stycken silos under bevakning för att försäkra sig om att inte få någon spridning till dessa. Ett tiotal brandfordon finns på plats och insatsen beräknades enligt en tidig prognos att ta upp till fem timmar.

Relaterade artiklar

Back to top button