NorrköpingNyheterÖstergötland

Norrköping: Bilist krockade med skenande häst

Det var klockan 13.45 som polisen larmades till Långkärrsvägen i Svärtinge utanför Norrköping med anledning av att en häst påträffats med vad som såg ut att vara ett brutet ben.

Snart kommer nya uppgifter om att hästen blivit påkörd av en bil varpå räddningstjänst och ambulans larmas till platsen. Olyckan inträffade vid korsningen till Ristvägen och bilens tak och vindruta trycktes in vid kollisionen. Föraren, en kvinna, chockades men skadades inte fysiskt.

Hästen blödde efter olyckan och skenade från platsen. På Svältmovägen påträffades hästen samt en kvinna som hade blivit avkastad. Kvinnan omhändertogs av sjukvårdspersonal och fördes med ambulans till sjukhus för vård av bland annat en bruten tumme och hjärnskakning, rapporterar SVT Nyheter Öst.

Veterinär kallades till platsen för att se över skadorna på hästen.

Relaterade artiklar

Back to top button