NorrköpingNyheterÖstergötland

Tre bilar brann i Klockaretorpet

Vid klockan 00.15 inkom larm om bilbrand på Torsten Fogelqvists gata i Norrköping.

Kravallutrustad polis säkrade området innan räddningstjänsten åkte fram. Brandmännen möttes av flera övertända bilar på en parkeringsplats. Polisen höll platsen säker under hela släckningsarbetet. Tre av bilarna blev totalt utbrända, ytterligare fyra bilar ska ha skadats.

Fem anmälningar gällande skadegörelse genom brand har upprättats. Två av bilarna var så svårt brandskadade att de inte gick inte att identifiera.

Vittnen till det inträffade berättade för polisen att de personer som anlagt branden var samma personer som tidigare under kvällen kontrollerats i samband med stenkastning mot en polisbil. Under utredningen av den händelsen kontrollerade man och identifierade ett tiotal personer. Ett par personer omhändertogs och ytterligare några avlägsnades från platsen med stöd av polislagen.

Polisen har också upptäckt att man förberett attacker mot blåljuspersonalen i Klockaretorpet genom att lägga upp depåer med stenar på hustak, rapporterar SVT Nyheter Öst.

Ingen person har kommit till skada vid någon av händelserna.

Relaterade artiklar

Back to top button