NorrköpingNyheterÖstergötland

Norrköping: Anlagd brand i öde industribyggnad vid Bråvalla

Vid 17.30-tiden larmades räddningstjänsten om en brand i en gammal industribyggnad på Sörbyvägen i Norrköping.

Inringaren, som var på genomresa, såg tjock svart rök ur byggnaden från E4 och visste inte först var det brann. Vid framkomst visar det sig att någon eller några anlagt en brand i en hög med däck och bråte i ett gammalt nedlagt godsmagasin. Branden kunde snabbt släckas och någon risk för spridning förelåg inte. Händelsen ska ha föregåtts av att man spelat paintball på platsen, uppger polisen för Nyhetswebben på lördagskvällen.

Byggnaden har stått öde i många år och platsen är populär att besöka av de som intresserar sig för gamla övergivna platser.

Relaterade artiklar

Back to top button