NorrköpingNyheterÖstergötland

Norrköping: Oroligheter i Klockaretorpet

Det blev oroligt i stadsdelen Klockaretorpet i Norrköping på torsdagskvällen.

Vid 23.30-tiden inkom larm om brand på Axel Swartlings gata. Det brann i ett däck på en bil parkerad vid ett flerbilsgarage. Branden släcktes av boende i närheten med hjälp av pulversläckare, en rådig insats som kan ha förhindrat en omfattande brand.

Kort efter inkommer nya larm. Det brinner i ett däck, mitt på vägen, nära centrumet på Wilhelm Wibergs gata. Det finns uppgifter om att ungdomar eventuellt ligger i bakhåll, så räddningstjänsten väntar på att polisen ska säkra området. SVT Nyheter Öst rapporterar att det fanns indikationer på att ungdomarna förberett molotovcocktails.

Strax före midnatt åker flertalet polispatruller med kravallutrustade poliser in i området för att återupprätta den allmänna ordningen och säkra platsen åt brandmännen. Enligt uppgift ska ungdomarna då ha skingrats och det brinnande däcket brunnit ut.

Relaterade artiklar

Back to top button