NorrköpingNyheterÖstergötland

1700-talshus nedbrunnet i kraftig brand

Det var vid klockan 02.10 natten mot torsdagen som larm inkom till SOS om en misstänkt skogsbrand nära Leonardsberg utanför Norrköping.

Personen som larmade såg detta från andra sidan Glan och när räddningstjänsten anlände till platsen kunde de konstatera att det var ett hus som brann. Huset, ett gammalt timmerhus i två våningar, var totalt övertänt och bortom all räddning.

Man kunde inte göra annat än att låta huset brinna ner under kontrollerade former, samtidigt som man noggrant höll nedfallande glöd under uppsikt så att man inte får en brand i terrängen. Huset skall enligt uppgift stå öde och ingen person befaras ha befunnit sig i det.

Polisen misstänker att branden är anlagd och en anmälan om skadegörelse genom brand har upprättats.

Relaterade artiklar

Back to top button