NorrköpingNyheterÖstergötlandSport

Norrköping: Massiv polisinsats när IFK mötte AIK

Ett ett stort polispådrag fanns på plats när matchen mellan IFK Norrköping och AIK spelades på Östgötaporten på söndagen.

Polisen har bedömt matchen som en särskild händelse. Över 3000 bortasupportrar har kommit för att se matchen. Det är när supportrarna ska röra sig från krogarna i centrum där de samlats till idrottsparken som det riskerar att hetta till.

Inför dagens match har det ännu så länge dock gått lugnt till väga. En person har fått avlägsnas efter att ha stört den allmänna ordningen och en person omhändertogs efter att ha kastat en banger. Han misstänks nu för brott mot ordningslagen och även lagen om tillträdesförbud kan bli aktuell, uppger polisen. Det tändes också bengaler under marschen till Östgötaporten vilket polisen kommer att utreda i efterhand.

Relaterade artiklar

Back to top button