NorrköpingNyheterÖstergötlandStörningar & Samhällsnyheter

Norrköping: Lastbil med farligt gods utrymde affärer och företag

Strax före klockan tio inkom larm om lastbilsolycka vid OK/Q8 i Klinga utanför Norrköping.

Räddningstjänst, ambulans och polis larmades till platsen. En utlandsregistrerad lastbil hade av okänd anledning vält och blivit liggande på sidan. Chauffören klarade sig med en bula och en mindre sårskada i huvudet, men lastbilen började läcka diesel efter olyckan och brandmännen jobbade på platsen med att tömma lastbilens bränsletankar.

Vid halv elva-tiden kom uppgifter om att lastbilen hade någon typ av farligt gods i lasten. Den drabbade lastbilen innehåller ett så pass farligt ämne att hela Klinga rastplats med OK/Q8, Mc Donalds och andra företag evakuerades omgående. Trafikanter uppmanas att om möjligt undvika att köra av E4 vid trafikplats Klinga.

Klockan 13 meddelas att räddningsledaren gjort en ny bedömning av riskområdet. Avspärrningarna minskas till 100 meter omkring lastbilen vilket innebär att Mc Donalds och OKQ8 kan återuppta sin verksamhet.

Relaterade artiklar

Back to top button