NorrköpingNotiserÖstergötland

Norrköping: Asylsökande protesterade på E4

Det var vid lunchtid på onsdagen som polisen larmades om att en större grupp ungdomar som var på väg upp på E4 i höjd med Norsholm utanför Norrköping.

Flertalet trafikanter ringde till polisen om händelsen. Gruppen, ett 20-tal asylsökande, gick i norrgående riktning mycket nära höger körfält. Tre patruller skickades till platsen och Migrationsverket kontaktades då misstänkte att gruppen bestod asylsökande.

När polisen kom på plats visade det sig att ungdomarna genomförde nån form av protest och att de hade för avsikt att gå till Migrationsverket. Personal från ett asylboende i närheten fanns också på plats och gruppen kunde efter en liten stund åka till Migrationsverket i de bilar som personalen hade med sig. Transporten eskorterades av polisen.

Polisen misstänker inget brott i samband med händelsen.

Relaterade artiklar

Back to top button