NorrköpingNyheterÖstergötlandStörningar & Samhällsnyheter

Norrköping: Omfattande vattenläcka i Haga

En stor vattenläcka inträffade strax efter klockan 19 på söndagskvällen i stadsdelen Haga i Norrköping.Det är en dricksvattenledning som sprungit läck vid Rågången/Breda vägen. Vatten trycktes upp genom marken och Breda vägen förvandlades till en fors. Vid spårvagnshållplatsen på Hagagatan bildades en mindre sjö och vid Stockholmsrondellen samlades också mycket vatten.Drifttekniker är på plats för felsökning och reparation. Boende nära läckan riskerar att bli utan vatten. Vid 20.20-tiden larmades även räddningstjänsten till platsen och de har bland annat bistått en fastighetsägare med att pumpa vatten ur en källare i ett flerfamiljshus på Hagagatan.Spårvagnstrafiken kunde inte trafikera sträckan Hagaskolan – Vidablick på grund av översvämningen som uppstod. Arbetet med att få bort vattenmassorna inleddes omgående och strax före midnatt meddelades att trafiken kunde återupptas.Aktuell driftinformation bör finnas på Norrköping vatten och avfalls hemsida.

Relaterade artiklar

Back to top button