NorrköpingNyheterÖstergötland

Norrköping: Massivt polispådrag vid skottlossning på Stockholmsvägen

Det var strax efter klockan fyra på söndagsmorgonen som polisen fick samtal om skottlossning på Stockholmsvägen i Norrköping.

Flertalet polispatruller, tillsammans med ambulans, larmades till platsen. Vid framkomst påträffades en person lindrigt skadad. Den skadade personen fördes till sjukhus för vård, men omhändertogs sedan av polisen. Tre personer kunde gripas misstänkta för försök till mord och grovt olaga hot.

En större avspärrning upprättades och flera ambulanser ställdes i beredskap. Polisen har arbetat på platsen under morgonen och har har bland annat kontrollerat personer i anslutning till fastigheten samt sökt i området med hund. Strax före klockan nio meddelades att totalt sju personer gripits.

Ärendet har orsakat en del trafikbekymmer eftersom Stockholmsvägen fick spärras av. Bussarna fick ta en alternativ färdväg under tiden som insatsen pågick och kunde inte stanna vid hållplatserna Marielundsgymnasiet och Erikslundsplan. Vid 10.30-tiden begärde man också stopp i tågtrafiken som en säkerhetsåtgärd då polisen arbetade vid spårområdet.

Klockan 11.20 gjorde man en inbrytning tillsammans med nationella insatsstyrkan. I samband med inbrytningen grips minst sju personer och en man med en sårskada påträffas. Den skadade mannen omhändertogs av ambulanspersonal och fördes till sjukhus i sällskap av polis. Vid 13.20-tiden hade en del av avspärrningarna hävts och polisens kriminaltekniker undersöker platsen med hjälp av personal som har ett flertal olika specialkompetenser.

Totalt har alltså ett 15-tal personer gripits misstänka för inblandning i nattens skottlossning.

Relaterade artiklar

Back to top button