NorrköpingÖstergötlandSödermanlandStörningar & SamhällsnyheterSverige

Stora problem under stormen Helgas framfart

Stormen Helgas framfart har ställt till det rejält över delar av södra Sverige.I Södermanland och Östergötland har mängder med träd blåst ner över vägar, byggnader och elledningar med trafikproblem och strömavbrott som följd. Larmen har fullkomligen haglat in över räddningstjänsterna som har fått rycka ut och säkra lösa föremål och röja vägar. Lastbilar har blåst omkull på E4 och på riksväg 55 kolliderade en bil med ett stormfällt träd.Färjor, flyg och tåg har fått ställas in. Från Stockholm och söderut fick tågoperatörerna ställa in samtliga tågavgångar efter att stormen brutit ut. Passagerare fick evakueras ur strömlösa tåg som blivit stående längs med järnvägsnätet. Taxi och extrainsatta bussar har fått ersätta de inställda tågen.Vid 22-tiden på fredagskvällen var drygt 30 000 abonnenter i hela landet utan el, rapporterade krisinformation.se. Det har varit för farligt för reparatörerna att ge sig ut och åtgärda stormskadorna.Nedan ett antal bilder från Helgas framfart i Södermanland och Östergötland.

Relaterade artiklar

Back to top button