NorrköpingNyheterÖstergötland

Norrköping: Våldsam ladugårdsbrand i Vånga

En våldsam brand utbröt strax på lördagen i en ladugårdsbyggnad i Vånga utanför Norrköping.Larmet inkom vid 16.15-tiden och räddningstjänst, ambulans och polis skickades till platsen. Vid framkomst stod ladugårdsbyggnaden och en maskinhall redan övertända. Förstärkning begärdes från flera stationer och brandmännen tvingades ha ett visst säkerhetsavstånd då gasflaskor befarades finnas i byggnaderna.– Det finns sex byggnader i den här byn, bara ett finns kvar, säger Linn Häggqvist, operatör vid räddningstjänsten i Östra Götaland till Expressen.Två av de nedbrunna byggnaderna skall ha varit boningshus, rapporterar SVT Nyheter Öst. Eventuellt kan en del djur ha brunnit inne, men det finns inga uppgifter om att någon människa skadats vid branden. Släckningsarbetet, som försvåras av den kraftiga blåsten, beräknas pågå hela kvällen.

Relaterade artiklar

Back to top button