NorrköpingNyheterÖstergötland

Norrköping: Fyra gripna efter biljakt

Det var vid 11.15-tiden som en väktare kontaktade polisen om en falskskyltad bil på Bråddgatan i Norrköping.

I bilen satt fyra personer. Under tiden som polisen var på väg till platsen för att kontrollera bilen och personerna i den så hann den börja åka därifrån. När en patrull försökte få stopp på den misstänka bilen så försökte de undkomma polisen genom att trampa gasen i botten.

Många personer blev vittnen till händelsen, de berättar att bilen kört mycket vårdslöst och bland annat varit uppe på trottoaren. Vid korsningen Dalsgatan / S:t Persgatan lyckades polisen få stopp på bilen genom att köra in i den. De fyra personerna greps och är nu bland annat misstänkta för förberedelse till rån. Enligt uppgift ska de ha haft rånarluvor på sig, uppgav Torbjörn Lindqvist vid polisen i Östergötland för SVT Nyheter Öst.

Bilen, som enligt uppgift ska ha stulits i Malmö, är nu tagen i beslag. I samband med gripandet gjordes flera fynd som styrker att de skulle ha varit i färd med att genomföra ett rån.

En polisman skadade sig lindrigt i samband med biljakten, rapporterar Expressen.

Relaterade artiklar

Back to top button