LinköpingNotiserÖstergötland

Linköping: Flera tjejer utsatta för rån och rånförsök

Polisen i Linköping hanterade på söndagskvällen tre fall av rån och rånförsök mot tjejer i stadsdelen Ryd.

Vid 18-tiden försökte flera gärningsmän stoppa en tjej på cykel i närheten av fotbollsplanerna. När hon väjde försökte de sparka mot cykeln. Hon blev mycket skärrad av händelsen och upplevde att hon skulle bli rånad eller bli utsatt för en våldtäkt. Polisen har upprättat en anmälan avseende försök till rån.

Omkring klockan 19 rånades en tjej vid en basketplan på Ryds Allé. De tre gärningsmännen kom över en påse med bland annat en plånbok i. Polisen tror att båda händelserna har ett samband.

Gärningsmännen uppges vara omkring 15 – 16 år. En av dem bar en svart jacka sydd i rutmönster, en bar grå munkjacka och vit keps och den tredje beskrevs som längre än de andra.

Vid 21-tiden fick polisen in ytterligare ett samtal om rånförsök i Ryd. En 23-årig kvinna uppgav att hon vid 18-tiden utsatts för ett rånförsök vid Ryds Herrgård. Två gärningsmän ville ha hennes mobiltelefon, annars skulle de dra kniv. Hon lyckades undkomma de båda gärningsmännen oskadd och med mobilen i behåll.

Polisen vill gärna komma i kontakt med personer som kan ha sett något som kan sättas i samband med händelserna via telefon 114 14.

Relaterade artiklar

Back to top button