NorrköpingNyheterÖstergötland

Norrköping: Stora avspärrningar i Hageby – polisen utreder mordförsök

Ett stort område i stadsdelen Hageby i Norrköping spärrades av på onsdagen efter att polisen påträffat misstänkt farligt föremål i anslutning till en bil på Plåtslagaregatan.

Det var vid 15-tiden på onsdagseftermiddagen som en person ringde polisen och uppgav att denne kände sig hotad. Polisen åkte till anmälaren och i samband med detta påträffades ett misstänkt farligt föremål i anslutning till en bil på en parkering.

Polisen bedömde att ett säkerhetsavstånd om 300 meter skulle upprättas och ett stort område spärrades av.

– Inledningsvis respekterades inte avspärrningarna av allmänheten, varför polisen med kraft vill betona vikten av att respektera avspärrningarna, uppger polisens presstalesman Thomas Agnevik.

Nationella bombskyddet anlände vid 18.20-tiden till platsen för att undersöka och oskadliggöra föremålet. Bombteknikerna beräknas arbeta på platsen de närmaste timmarna. Ingen evakuering av bostäder är aktuell. Polisen uppmanar dock boende runt den aktuella parkeringen att inte vistas på balkonger eller vid fönster fram tills dess att annat meddelas.

Polisen har påbörjat en förundersökning gällande försök till mord.

Vidare får polisen många telefonsamtal från oroliga människor som vill ställa frågor angående hämtning av förskolebarn, besök på vårdcentral med mera. Dessa frågor kan inte besvaras på telefon utan måste ställas till poliser på plats vid avspärrningarna, skriver polisen på sin hemsida.

Relaterade artiklar

Back to top button