NorrköpingNyheterÖstergötlandStörningar & Samhällsnyheter

Norrköping: Misstänkt sprängämne hittades utanför sjukhus

Ett område utanför Vrinnevisjukhuset i Norrköping spärrades av på torsdagen sedan misstänkt sprängämne påträffats av personal vid ett byggarbete.

Det var i samband med ett grävarbete mellan Blå Porten och Oxeltorpet som personal påträffat föremål som misstänktes vara sprängmedel samt tändsats, förmodligen från tidigare sprängningsarbeten.

Larmet inkom klockan 11.52 och polis skickades till platsen där ett område kring fyndplatsen spärrades av. Polisen skickade bilder på fyndet till nationella bomskyddet som inte kunde utesluta att det kunde vara farligt. Vid 16.40-tiden hade polisens nationella bombskydd avlägsnat det misstänkt farliga föremålet och avspärrningarna kunde hävas.

Bombtekniker bedömde att föremålet kommit dit med schaktmassor från annan plats, okänt varifrån, och att det legat en tid under jord. En anmälan avseende misstänkt oaktsamhet med sprängämne har upprättats, men det finns ännu ingen misstänkt för brottet.

Evakuering av sjukhuset blev aldrig aktuellt och verksamheten fungerade som vanligt med undantag för transporter till Blå porten som fick ta alternativa vägar.

Relaterade artiklar

Back to top button