NorrköpingNyheterÖstergötland

Norrköping: Kraftiga smällare på skolor

Polis och räddningstjänst polis larmades klockan 17.35 om en explosion på Vilbergsskolan i Norrköping.

En kraftig smällare hade detonerat under ett skärmtak med rökutveckling som följd. Ingen person skall ha kommit till skada vid händelsen och det finns inga uppgifter om skador på själva fastigheten. Polisen uppger att ett antal personer skall ha setts springa från platsen kort efter detonationen.

Tidigare under onsdagen, vid 14-tiden, skickades polis till Enebyskolan efter att någon eller några kastat in en smällare i lokalerna. Ett automatiskt brandlarm utlöstes till följd av den rökutveckling som uppstod, vilket också ledde till att räddningstjänsten larmades till platsen och att skolan fick utrymmas.

Polisen uppmanar personer som sett något, eller vet något om händelserna, att kontakta polisen på 114 14. Föräldrar som har sina barn på skolorna ombeds också att ta upp frågan med sina barn.

Relaterade artiklar

Back to top button