NorrköpingNyheterÖstergötlandSödermanland

Norrköping: Sprang till skogs efter olycka på riksväg 55

Klockan 01.39 natten mot torsdagen inkommer larm om singelolycka på riksväg 55 mellan Norrköping och Katrineholm.

Räddningstjänst och ambulans från Katrineholm och Norrköping tillsammans med polis larmas till platsen. I norrgående och i höjd med Ekstugan, nära länsgränsen mot Södermanland, har en personbil kraschat in i vägräcket, studsat in i mitträcket för att sedan bli stående mitt på körbanan. Ett femtiotal meter vajerräcke revs ner och bildelar låg utspridda över vägen.

Enligt de första uppgifterna skulle en person ligga kvar på marken och en sprungit från platsen, men vid framkomst fanns ingen person kvar. Efter en stunds sökande med hund återfanns en av personerna i skogen. Kort därefter påträffade man den andra personen. Det är oklart om någon av dem skadats vid olyckan. Polisen skall nu fastställa vem av dem som kört bilen vid olyckstillfället.

Under tiden som insatsen pågick var det helt stopp i båda riktningar. Vid halv tre-tiden var vägen åter farbar.

Relaterade artiklar

Back to top button