NorrköpingNyheterÖstergötland

Norrköping: Fyra gripna för förberedelse till rån

En stor polisinsats pågick på måndagen i områdena kring Hageby och Klingsberg i Norrköping.

Polisen var mycket förtegna om vad ärendet handlade om, men på tisdagen hölls en presskonferens i polishuset i Norrköping. Där bekräftade polisen att de genom spaningsarbete fått indikationer på att ett antal personer förberedde ett rån.

Det visade sig att de misstänkta personerna befann sig i Norrköping. Då de kunde misstänkas vara beväpnade så begärde man hjälp i form av nationella insatsstyrkan och polisflyget.

När de misstänka personerna rörde sig in mot centrala delarna av stan så inträffade en knivskärning på Drottninggatan. Detta påverkade troligen det planerade rånet och de misstänkta personerna vände åter bort från centrala delarna av stan. Man bestämde sig att försöka göra ett gripande av de misstänkta personerna genom att stoppa bilen de färdades i.

Färden slutade på Grundläggaregatan i Hageby. En person greps i nära anslutning till bilen. Tre andra på olika platser i närområdet. De fyra män som greps anhålls senare av åklagare. De är på sannolika skäl misstänkta för förberedelse till rån.

Man gjorde också ett tillslag mot en lägenhet i Klingsberg där man misstänkte att de fyra männen befunnit sig. Där greps ytterligare fyra personer, de frigavs efter förhör.

Relaterade artiklar

Back to top button