LinköpingNyheterÖstergötlandSverige

Linköping: Man till sjukhus efter svampförgiftning

En person i Linköping ringde till SOS vid 01.30-tiden och berättade att han blivit förgiftad av svamp.Innan operatören fick fram namn och adress hann mannen förlora medvetandet. Varken polis eller SOS kunde få fram uppgifter som gjorde att mannen kunde lokaliseras.Efter cirka två timmar fick operatören på SOS Alarm åter kontakt med mannen och ambulans kunde skickas till adressen. Under hela tiden har telefonen fortsatt att vara uppkopplad och larmoperatören har hört hur mannen inte mått bra. Mannens tillstånd är i skrivande stund inte känt.Mannen har troligen ätit vit flugsvamp. Svampen är förrädisk då den till utseendet liknar flera matsvampar. Vit flugsvamp står för majoriteten av dödliga svampförgiftningar i Sverige och en varning kan vara på sin plats nu när det råder svamptider.Polisen tipsar också om att det kan vara en god idé att registrera sitt kontantkort. I detta fall fanns ingen person registrerad på telefonnumret varför det inte gick att få fram någon adress till den nödställde.

Relaterade artiklar

Back to top button